The best bookmaker bet365

Дървен материал от www.emsien3.com

Pengakuan Pengguna Setelah Meminum Jus Delima Organik Al-Rumman

Posted in Testimoni

Pesakit Leukemia

Anak saya mengidap penyakit leukemia semasa umur 4 tahun. Penyakit ini menyebabkan HB darah rendah (kurang dari 7), lebam-lebam di badan, fungsi hati meningkat dan doktor mewajibkan anak saya dimasukkan darah 2 pek setiap bulan. Pada akhir tahun 2010, saya diperkenalkan dengan jus alrumman oleh seorang kawan. Sebagai ikhtiar, Saya membeli jus alrumman botol pertama tetapi tidak berhasil. Pada permulaannya, anak saya muntah hitam dan saya cuba lagi dengan memberi dia minum 2 kali sehari diwaktu pagi dan sebelum tido. Alhamdulillah, setelah saya memberi anak saya minum Jus Alrumman sehingga botol yang ketiga, terdapat perubahan pada HB darah yang mana meningkat sehingga 13, sistem ketahanan badan menjadi kuat (kurang demam,batuk dan selsema) , badan menjadi cergas dan aktif. Sekarang anak saya dah boleh bersekolah dan melakukan aktiviti seperti kanak-kanak lain. Keadaan dia juga dah semakin baik daripada sebelum ini walaupun tidak sembuh sepenuhnya.

*Rosnani Binti Abdul Rani
     

5 A dalam UPSR

Saya mengalami masalah mengantuk dan tidak bertenaga semasa dalam kelas. Ini menyebabkan saya susah untuk tumpukan perhatian semasa belajar. Selepas mengamalkan jus alrumman, saya lebih bertenaga dan dapat tumpukan perhatian lebih semasa di dalam kelas. Saya juga lebih berminat dan mudah faham apa yang diajar oleh cikgu. Saya juga lebih aktif dan tidak mudah penat walaupun pada petang atau malam saya menghadiri kelas tambahan. Dengan berkat usaha dan izin Allah saya mendapat 5A dalam peperiksaan UPSR.

*Farzana Bt Ahmad Hasbi, Kuala Terengganu      0139036969

Pesakit Gout


Saya mengalamai sakit gout yang serious selama 5 tahun dan terpaksa makan ubat gout hampir setiap malam. Alhamdulillah setelah minum jus delima organik Al-Rumman beberapa hari shj sakit gout sudah tiada lagi.

Cikgu Wahab Kuala Besut, 019-3250765


 

En. Zabidi, Kota Bharu, 019-9621978

Pesakit Kencing Manis, Darah Tinggi, Masalah Jantung & Buah Pinggang

Saya sudah mengalami penyakit yg pelbagai termasuk penyakit kencing manis, darah tinggi, masalah jantung & buah pinggang dan penyakit hanya bertahan dgn mengamalkan memakan ubatan doktor selama lebih 10 tahun. Alhamdulillah setelah meminum jus delima organik Al-Rumman selama 3 hari saya boleh tinggalkan ubat doktor dan hanya makan jika perlu sahaja. Manakala penyakit semakin berkurangan dengan begitu ketara.


*Puan Rohani Othman, 013-9497751

Pesakit Gastrik, Ulser & Buasir

Saya mengalami penyakit gastrik, ulser dan buasir darah sejak remaja lagi. Alhamdulillah setelah mengamalkan jus delima organik Al-Rumman penyakit tersebut entah ke mana. Kekuatan batin pun... Makkkk Aiiii.. POWER!!!*Nazarudin, Kuala Terengganu, 019-9362092

Alahan Ketika Hamil

Sebelum ini setiap kali saya hamil saya mengalami masalah alahan dan HB darah agak rendah antara 7- 9 walaupun sentiasa makan ubat tambah darah berwarna coklat yg dibekalkan oleh klinik desa sebanyak 4 biji sehari. Semasa hamil kali ke sembilan saya mengamalkan meminum jus delima organik Al-Rumman dan hanya menelan ubat klinik sebiji sehari shj. Alhamdulillah semua alahan tidak saya alami lagi dan HB darah adalah meningkat ke 13.8. Anak yg saya lahirkan pun sihat dan tiada sakit kuning serta rupa parasnya & kulit sangat cantik.

*Jameelah Jamaludin, Kg Tok Jiring 019-9562550

 

saya mengalami masalah mual semasa kehamilan . Saya juga mempunyai seorang anak yang berusia 8 bulan yang perlu dijaga. Ini menyebabkan saya kerap mengambil cuti kerja kerana badan saya selalu cepat penat dan letih. Setelah melihat keadaan saya yang demikian, mama saya menyarankan saya untuk mencuba JUS AL-RUMMAN tetapi saya menolak kerana rasanya yang sedikit  masam boleh membawa kesan kepada masalah gastrik yang saya alami. Setelah dipaksa oleh mama saya, saya minum satu cup (50ml) Jus Al-Rumman. Alhamdulillah, selepas 1 jam,dengan izin Allah, rasa mual terus hilang dan usus saya tidak pedih lagi. Selepas 2 hari mengamalkan Jus Al-Rumman, tiada lagi rasa mual, kepenatan dan gastrik bertambah baik. 


Faradillah,Kota kinabalu: 016-8494676

Pesakit Migrain & Stress

Saya pengidap masalah gastrik, migrain, keletihan dan stress yang teruk sejak 20 tahun yang lalu. Setelah meminum jus delima organik Al-Rumman alhamdulillah masalah tersebut boleh hilang dgn cepat.

*Ustazah Nor Izati, Kuala Lumpur  019-2509040

Pesakit Kencing Manis

Saya mengidap penyakit kencing manis dan keletihan dan telah memakan pelbagai makanan kesihatan tetapi penyakit masih berdegil. Tetapi setelah cuba minum jus delima organik Al-Rumman yang diperkenalkan oleh rakan saya, saya dapati penyakit keletihan dan lain-lain menunjukkan semakin berkurangan. Alhamdulillah kini saya kembali bertenaga.

*Haji Khairun Noor Rashid, Melaka 016-6690410

Pesakit Resdung

Saya mengalami penyakit resdung dan sudah puas berubat sebelum ini. Alhamdulillah setelah mencuba minum jus delima organik Al-Rumman hidung saya rasa tersangat lega. Kini saya mengamalkannya berterusan kerana badan terasa ringan dan kuat menghadapi sebarang situasi.


*Kamarul, Kuala Lumpur 013-4929680

Pengidap Penyakit Misteri / Gangguan Makhluk Halus

Saya diserang penyakit gangguan makhluk halus yang sangat dahsyat dan cukup mengganggu hidup saya. Alhamdulillah setelah Allah menghantar seorang sahabat mencari saya dan memberi minum jus delima organik Al-Rumman saya dapati hidup saya berubah dan saya dapat keluar drp belenggu yang menggelapkan masa depan dunia & akhirat saya. Kini saya menjadikan Al-Rumman minuman harian saya.

*Pn Hajeerah, Singapore  019-7270267

Pengakuan Pengamal Perubatan Islam 1

Saya dapati jus delima organik Al-Rumman sangat kuat membantu menyelesaikan masalah penyakit gangguan dan penyakit biasa. Ramai pesakit saya pulih dengan izin Allah setelah saya beri minum jus delima organik Al-Rumman.

*Ustaz Solehan Abd Razak, Melaka 013-6111219

Pengakuan Pengamal Perubatan Islam 2

Saya sudah lama menggunakan 7 biji buah delima untuk merawat pesakit saya sebelum ini. Setelah saya diperkenalkan jus delima Al-Rumman dan saya mencubanya sendiri saya dapati jus delima organik Al-Rumman ini adalah antara penawar daripada syurga yg Allah sediakan untuk kebaikan manusia samada penyakit gangguan makhluk halus mahupun penyakit2 kronik yg lain.


*Ustaz Azmi Awang, Kok Lanas 019-9032457

Penyakit Fibroid & Cycst

Saya mengidap penyakit fibroid & cycst selama lebih 2 tahun. Pelbagai produk kesihatan telah saya cuba sebelum ini tapi agak menghampakan. Alhamdulillah setelah saya meminum jus delima Al-Rumman sebanyak hampir 3 botol doktor tak jadi buat pembedahan kerana fibroid saya telah mengecil dari 9.7 kpd 3.5 dan doktor menangguhkan pembedahan ke atas saya ke 8 bulan lagi.

*Nor Baiti Md Taruddin, Kuala Kangsar

Pengidap Batu Karang dalam Pundi Kencing

Saya mengidap penyakit batu karang sejak remaja lagi. Setelah saya minum jus delima organik Al-Rumman hampir sebotol alhamdulillah batu karang telah keluar semasa buang air kecil.

*Rosnaiza, Kota Masai

Bekas Pesakit Tyroid

Saya telah dibedah buang tyroid dan kesannya ialah saya selalu berdebar-debar dan mudah panik. Alhamdulillah setelah meminum jus delima organik Al-Rumman 5 sukatan sahaja dalam masa sehari saya sudah tidak mudah panik dan hati saya tenang sentiasa.

*Mazni, Skudai

Pengidap Asma

Saya telah mencuba minum jus delima organik Al-Rumman hanya 1 sukatan sahaja alhamdulillah pada waktu malamnya terus rasa lega dari asma dan saya tidak perlu menyedut ubat asma yang sebelum ni setiap malam saya perlu menyedutnya.

*Ustaz Malik, Alor Setar

Pengidap Masalah Kulit Gatal Kronik di Bahagian Kepala

Saya telah mengidap penyakit kulit yang gatal dibahagian belakang kepala sejak lebih 5 tahun sudah berikhtiar dgn pelbagai rawatan dan produk kesihatan tapi hanya bertahan sahaja. Alhamdulillah setelah saya mengamalkan meminum dan sapu jus delima organik Al-Rumman saya dapati kulit saya pulih sepenuhnya.

*Mohd Faizol Jamaluddin, Kok Lanas 0139213554

Pesakit Stroke

Mama saya mengalami masalah stroke dan terpaksa ke hospital 3 kali sebulan untuk pemeriksaan darah. Setiap kali ke hospital, mama saya bertongkat dan perlu dipimpin. Pada suatu hari, sebelum ke hospital saya bagi mama minum setengah cup Jus Al-Rumman. Setelah sampai di hospital dengan izin Allah, mama saya boleh berjalan laju sendiri tanpa perlu dipimpin lagi. Selepas beberapa hari kebas dikakinya hilang dan mama bertambah sihat sekarang.


*Rodhiah,Sandakan : 019-8139425

KAJIAN-KAJIAN DAN BUKTI KEHEBATAN BUAH DELIMA

Antara kajian-kajian saintifik yang di jalankan oleh universiti luarnegara untuk membuktikan kehebatan buah delima mengandungi banyak khasiat adalah daripada Universiti of Califonia, Los Angeles yang dalam kajiannya menyatakan bahawa antioksida dalam jus delima menduduki tempat pertama dalam carta jus buah-buahan yang mengandungi antioksida. Jus delima mengatasi jus anggur merah, jus blueberry, jus blackberry, jus acaiberry, jus kranberi, jus oren, the dan jus epal.

Rujukan: http://www.health.com/health/article/0,,20410481,00.html

Profesor Perubatan Dan Patologi Klinikal Di University Naples,Italy yang bernama Claudio Napoli di dalam kajiannya, beliau telah menemui yang pholyphenol dan sebatian-sebatian asli lain yang terkandung dalam jus buah delima boleh melambatkan Atherogenesis (pengerasan salur jantung). Beliau juga mengandaikan bahawa kesan-kesan perlindungan untuk tubuh selepas meminum jus buah delima adalah lebih tinggi daripada sebelumnya.

Rujukan:https://www.acufinder.com/Acupuncture+Information/Detail/Pomegranate+Juice+Fights+Heart+Disease,+Study+Says

Di Universiti Queen Margaret, Edinburgh, Dr.Emad Al-Dujaili merupakan Pensyarah Kanan Biokimia telah membuat kajian menunjukkan penggunaan jus delima asli mempunyai satu potensi dalam mengurangkan tekanan darah tinggi. Dalam satu kajian sukarelawan, kira-kira 70 % mereka yang menggunakan separuh liter jus dalam masa 2 minggu (36ml/hari) menunjukkan penurunan dalam tekanan darah tinggi mereka sebanyak 3-7Hg.

Rujukan: http://www.medicalnewstoday.com/releases/221961.php

Pat Hagon, UK & World News telah mengemukan kajian menunjukkan 5 daripada 10 lelaki yang mempunyai masalah ereksi Berjaya diubati dengan meminum jus delima berbanding 1 daripada 10 lelaki yang mengambil pil Viagra atau Cialis.

Rujukan: http://www.dailyrecord.co.uk/news/uk-world-news/sex-lives-pepped-up-by-pomegranate-963710

Utusan Online dalam artikelnya menyatakan bahawa buah delima mengandungi bahan oksidan(flavonoids) yang merangsang pengeluaran elastin dan kologen sihat yang melindungi sel kulit daripada kerosakan selular yang disebabkan oleh radikal bebas dan ia juga mengandungi kandungan aktif yang merupakan agen pencerah kulit yang berkesan.

Rujukan: http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=0506&pub=Utusan_Malaysia&sec=Kesihatan&pg=kn_01.htm

Dalam Web Rasmi Hospital Taiping menyebut dalam artikelnya bahawa khasiat buah delima ini adalah baik untuk melindungi Jantung, menurunkan kadar kolestrol, mencegah dan memperlambatkan penyakit Alzheimer, mencantikan kulit dan baik untuk ibu mengandung.

Rujukan: http://htaiping.moh.gov.my/v4/index.php/using-joomla/extensions/components/content-component/article-categories/355-khasiat-buah-delima

Dalam website detikhealth menyatakan didalam artikelnya bahawa antioksidan yang paling banyak terdapat dalam buah delima ialah polyphenol dan dilengkapi dengan vitamin A,C dan E serta asid folik yang penting pada awal kehamilan.Ia juga mengandungi zat anti inflammatory, isoflavon yang dapat membunuh kanser. Serta mencegah penyumbatan salur darah yang disebabkan oleh kolestrol tidak baik iaitu LDL.

Rujukan: http://health.detik.com/read/2009/06/23/150357/1152670/766/buah-pome-si-antioksidan-baru

Dr David Lewis, Pengarah Neurosains Mindlabs Universiti Sussex, UK menyatakan dalam kajiannya bahawa lelaki yang meminum jus delima akan meningkatkan kesan rangsangan yang lebih tinggi berbanding dengan jus lain. Selain itu, jus delima ini terbukti lebih berkesan terhadap lelaki berbanding wanita.

Rujukan: http://www.express.co.uk/news/weird/73181/Juice-that-gives-men-sex-boost

Dalam web site National Geografic New menyatakan kajian daripada Claudia Napoli, University of Naples Italy, menunjukkan bahawa antioksida dalam jus delima boleh melambatkan atherogenesis dan penyakit yang berkaitan seperti penyakit jantung dan strok/angin ahmar.

Rujukan: http://news.nationalgeographic.com/news/2005/03/0322_050322_pomegranates.html

Lloyd de Vries, CBSNEWS – Dalam artikelnya menunjukkan bahan semulajadi yang terdapat dalam buah delima yang dipanggil antioksida dapat membantu mengurangkan sakit sendi atau arthritis. Ekstrak buah delima dapat mengekang tahap keradangan yang dipanggil interleukin-1b (1L-1b) dan juga membendung enzim yang menghakis rawan.

Rujukan: http://www.cbsnews.com/2100-500368_162-830305.html

Professor Naughton, Kingston University London – Kulit buah delima boleh dijadikan salap untuk melawan bacteria yang tidak bertindak balas terhadap antibiotic seperti penyakit MRSA. Ia adalah satu kejayaan yang besar dalam mencipta ubat berasaskan tumbuhan yang memungkinkan pesakit kurang mengalami kesan tambahan yang lain.

Rujukan : http://www.kingston.ac.uk/news/article/67/16-dec-2009-pomegranates-the-latest-weapon-in-the-fight-against-mrsa/

Dari Pengguna Mengorak Langkah ke Perniagaan

Posted in Testimoni

NAMA: AZMAN BIN AHMAD
KAWASAN: GURUN, KEDAH

Saya menghadapi masalah kulit kronik sejak setahun lalu. Pada mulanya saya juga tidak berkeyakinan dengan Jus Delima Al-Rumman ini, maklumlah saya dah mencuba pelbagai jenis ubat. Selepas mendengar penerangan daripada rakan saya tentang fakta-fakta mengenai khasiat buah delima, saya tergerak hati untuk beli Jus Delima Al-Rumman tersebut.

Saya di sarankan untuk meminum Jus Delima ini secawan(50ml) sehari dan sapu pada kulit yang berkudis. Dalam masa sebulan saya guna Jus Delima Al-Rumman ini, Alhamdulillah, ada perubahan penyakit kulit yang berair mula kering. Dengan perubahan itu, saya tertarik untuk menjadi stokis kawasan yang pertama di negeri kedah pada masa itu.

Saya teruskan menggunakan Jus Delima Al-Rumman sehingga bulan ke lima, penyakit kulit saya dah semakin sembuh sehingga 90%. Saya bertambah yakin bahawa Jus Delima Al-Rumman ini mampu merawat dalaman dan luaran. Dengan testimoni pada diri saya ini, perniagaan saya sebagai stokis produk AL-Rumman semakin maju. Rakan-rakan saya yang sebelum ini mengenali saya yang mempunyai penyakit kulit kronik juga turut mencuba produk ini.

Alhamdulillah, Jus Delima Al-Rumman ini mampu merawat penyakit yang mereka hadapi seperti sakit sendi, masalah jantung, kanser dan masalah usus. Dengan Produk Al-Rumman, saya bukan sahaja dapat menyihatkan diri, malah dapat menambah pendapatan yang sangat lumayan.Sekarang saya tidak perlu lagi mengambil ubatan yang lain, hanya mengamalkan Jus Delima Al-Rumman setiap hari Terima Kasih Al-Rumman.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com